L’objectiu principal és estudiar la dinàmica poblacional de Stachys maritima. Per dur a terme aquest objectiu cal recollir informació de la mida dels individus, de la producció de llavors, del nombre de plàntules que s’hi instal•len i de la supervivència d’aquestes.
Per poder seguir el creixement dels individus al llarg del temps, així com la seva supervivència i la regeneració de la població és necessari tenir identificats tots els exemplars que es trobin dintre de les parcel•les, i tots els que hi vagin apareixent i donar-li a cadascun un codi alfanumèric.
S’anirà a mostrejar dos cops/any, un a començaments de la primavera quan els individus hagin assolit el seu màxim diàmetre de roseta i l’altre a finals de la primavera quan hagin aparegut les branques floríferes per tal d’establir les classes d’edat. És important que les visites de seguiment es realitzin tots el anys a les mateixes dates perquè les dades siguin comparables.
Al període reproductiu s’hauria de quantificar si les plantes identificades estan vives o mortes, el seu estat de desenvolupament i una estimació de la seva producció de llavors.
Al ser una espècie que compta amb pol•linització creuada per insectes, s’hauria d’anotar el nombre de visites que rep un individu reproductor, per tal d’estimar el grau de dispersió de les llavors.
Per identificar el banc de llavors permanent s’agafarà sorra del voltant dels exemplars i es quantificarà al laboratori el nombre de llavors. Aquesta sorra s’ha de recollir durant la floració abans de la dispersió de les llavors (durant el primer mostreig de l’any).
Amb aquestes dades s’estructurarà la població per mides i fases del cicle vital, i així serà possible obtindre els paràmetres que informen sobre les tendències demogràfiques de la població de la Rovina i construir una matriu de transició que doni la informació teòrica adient per fer projeccions de la dinàmica de la població.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada